365Nyheder.dk

Dagens nyheder

AaB fyrer Wieghorst

Af - 26/11/18 11:01
Embed from Getty Images

Superligaklubben AaB oplyser, at man har opsagt samarbejdet med cheftræner Morten Wieghorst med øjeblikkelig virkning.

Assistenttræner Jacob Friis overtager opgaven som cheftræner for resten af året.

Morten Wieghorst kontrakt havde kontrakt med AaB til udgangen af juni næste år, men med genforhandling i december i år.

Om fyringen siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde til aabsport.dk:

– At stoppe samarbejdet med en cheftræner før kontraktudløb er en ærgerlig beslutning, men vi er med de seneste tre måneders udvikling nået frem til, at vi ikke ønskede at tilbyde en forlængelse, og i næste fase har vi vurderet det mest hensigtsmæssigt, at afbryde samarbejdet med det samme.

Gaarde er ikke tilfreds med de resultater, som AaB har opnået under Morten Wieghorst:

– I alt har vi i 66 Superligakampe i 2017 og 2018 scoret 67 mål og opnået 79 point, hvilket samlet set ikke er acceptabelt for vores klub – også selvom vi i sidste sæson med en femteplads opfyldte vores målsætning.

– Der har været for få kampe, hvor vi i alle 90 minutter har forløst vores potentiale, og der har været for få kampe i træk, hvor vi har udvist den fornødne stabilitet, men afskeden med vores cheftræner er absolut også et signal til vores spillere om, at vi skal forbedre os, da vi mener, at vores hold og trup er bedre end de seneste måneders præstationer og resultater viser, slutter Allan Gaarde.

Selvom Jacob Friis midlertidigt overtager cheftræner-tjansen, så går Aab med det samme i gang med at finde en afløser for Wieghorst.