Vild konspirationsteori: Regeringen står bag skovbrande i Californien

This slideshow requires JavaScript.

Mindst 85 mennesker er omkommet, mens hundredvis savnes og tusindvis af hjem er endte helt eller delvist ødelagt i de seneste mange ugers brande i den amerikanske delstat Californien.

Brandende giver stof til vilde konspirationsteorier og falske nyheder – en af de mere sejlivede er, at det skulle være den amerikanske regering, som står bag de mange brande.

Blandt teorierne er, at brandene skal være blevet påsat ved brug af laservåben eller andre former for våben med koncentreret energi, monteret på fly – en teori som dukkede op allerede i forbindelse med lignende brande i delstaten sidste år. Lasere er også den foretrukne metode i andre lignende teorier, hvor det bare er rumvæsner eller teorister, som står bag.

Andre teorier siger, at det er Illuminati eller Den Nye Verdensorden (New World Order -red.), der står bag brandene.

På trods af manglen på håndfaste beviser for de forskellige konspirationsteorier og deres negligering – eller direkte afvisning – af naturvidenskabelige forklaringer på brandenes udvikling, er de alligevel populære på sider som YouTube og Facebook, hvor flere videoer forsøger at “bevise” deres rigtighed.