49 personer anholdt i sag om moms- og skattesvig

Politiet oplyser, at man har anholdt 49 personer i en sag om moms- og skattesvig.

Anholdelserne er sket efter nogen tids efterforskning mod nogle konkrete firmaer i byggebranchen samt eventuelt udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft. 45 af de anholdte er af udenlandsk herkomst, oplyser politiet, om også oplyser, at der er foretaget ransagning af 17 lokaliteter, alle med tilknytning til de anholdte. Ved aktionen er der blandt andet fundet diverse regnskaber, bogføringsmateriale, kontrakter, pc’ere, fakturaer osv.

Anholdelserne blev foretaget af Det regionale efterforskningsfællesskab Særlig Efterforskning Øst, i samarbejde med Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og udlændingesektionen i Københavns Politi

4 af de 49 anholdte har gennem nogen tid været genstand for efterforskning af det regionale efterforsknings-fællesskab Særlig Efterforskning Øst. Baggrunden er anmeldelse om skatte- og momssvig, eventuel udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og oprettelse af flere selskaber og konti med henblik på skatte- og momssvig.

Politiet vil ikke udelukke flere anholdelser, hverken i forhold til efterforskningen af moms- og skattesvig eller i efterforskningen omkring uregelmæssigheder eller evt. udnyttelse af en udenlandsk arbejdskraft.

Fire personer forventes sigtet for moms- og kildeskattesvig af særlig grov karakter i medfør af straffelovens § 289. Der forventes ingen fremstillinger i forbindelse med aktionen.