Lærer dømt for vold mod elever

Arkivfoto: jarmoluk / Pixabay
En domsmandsret ved Retten i Sønderborg dømte i dag en nu tidligere lærer for vold mod en række mindreårige elever, mens han var ansat på skolen.

Den mandlige lærer var ansat på den tyske privatskole, Ludwig Andresen Schule, i Tønder og det er en række mindreårige elever fra den skole, som han er dømt for at have øvet vold mod, mens han var ansat på skolen.

Volden stod på i perioden fra august 2016 til juni 2018.

Dommen lød på et års fængsel samt udvisning og indrejseforbud, da den dømte er tysk statsborger, lige som den tidligere lærer blev frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, både erhvervsmæssigt og i forbindelse med organiserede fritidsaktiviteter.

Anklagerfuldmægtig Jens Lang Rask fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at anklagemyndigheden er tilfreds med dommen.

– Dommen viser, at det er en alvorlig forbrydelse at begå vold mod skolebørn. Og vi er derfor også tilfredse med, at den tidligere lærer blev frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, både erhvervsmæssigt og i forbindelse med organiserede fritidsaktiviteter, fremhæver han.