22-årig dømt: Forsøgte at voldtage og dræbe sin nabo

En 22-årig mand fra Aalborg blev er blevet idømt otte års ubetinget fængsel for at have forsøgt at voldtage og dræbe sin 24-årige kvindelige nabo.

Dommen faldt i går ved Retten i Aalborg.

Episoden skete i januar i år, hvor den 22-årige kom ind i naboens lejlighed med en økse, strips og maskering. Inde i lejligheden slog han den 24-årige kvinde og tog kvælertag på hende så længe, at hun kortvarigt mistede bevidstheden. Herefter forsøgte han at voldtage hende, mens han truede hende med at slå hende ihjel.

Det lykkedes kvinden at flygte fra stedet og alarmere politiet, der kort efter fandt frem til den 22-årige, som blev anholdt.

I mandens lejlighed fandt politiet en liste med naboens navn og 16 andre personer – heriblandt politidirektøren i Nordjyllands politikreds. Da Nordjyllands Politi dermed var inhabile, overtog Østjyllands Politi sagen, som blev afgjort i dag.

Retten fandt den 22-årige skyldig i forsøg på manddrab og forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter, men mente ikke, at det kunne bevises, at listen med de 17 navne var en liste over personer, han ville dræbe. Det havde anklagemyndigheden ellers plæderet for.

– Det er en usædvanlig grov sag, hvor den 22-årig begik et meget brutalt overfald, som kunne have endt med drab. Så i forhold til den del er jeg tilfreds med dommen. Nu skal jeg i dialog med statsadvokaten i forhold til, om vi skal anke dommen, da han jo blev frikendt for forsøg på drab på de 16 andre personer på listen, siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Den 22-årige nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.