Bandemedlemmer i Esbjerg har fået 34 års fængsel tilsammen

I Esbjerg lægger Syd- og Sønderjyllands Politi pres op de to kriminelle grupperinger, som har været aktive i byen. Det gælder også uanset de rygter, der har været om fredsaftale de to grupperinger imellem.

-Dels har vi nu ført adskillige sager til dom, men vi har også fortsat efterforskning, der sandsynligvis vil føre til tiltalerejsning i nok et antal sager, siger linjechef for efterforskning Jens Langdal.

27 personer er fængslet
Syd- og Sønderjyllands Politi har gennemført en lang række retssager mod yngre mænd, der anses for at være en del af eller have et tilhørsforhold til de to grupperinger.

Det har, ifølge politiet resulteret i:

– 27 medlemmer sidder i øjeblikket fængslede.
– 15 medlemmer og relaterede til grupperingerne har fået straffe på indtil videre i alt 34 år. Heraf er flere domme dog anket.
– 1 er udvist for bestandig efter afsoning.
– 2 er udvist betinget.
– 5 er idømt opholdsforbud i Esbjerg by efter straffelovens §79a. Det er henholdsvis tre med forbud i et år, en med forbud i fire år og en med forbud i seks år.


Midt i august blev der indført visitationszone i byen og siden da, er der foretaget 685 visitationer. Indtil i går har det, ifølge poltitiet givet

– 67 sager vedr. lov om euforiserende stoffer
– 1 sag vedr. lov om forbud mod visse dopingmidler
– 19 våbenlovssager
– 7 knivlovssager
– 16 færdselssager
– 1 sag vedr. fornærmelig tiltale mod politimand
– 1 konfiskation jf. straffelovens §77A (skudsikker vest)
– 1 sag vedr. ordensbekendtgørelsen