365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Adskillige adresser ransaget under nordjysk politiaktion

Af - 11/12/18 17:44

Nordjyllands Politi har hele dagen været i gang med en større koordineret aktion, der er rettet mod indbrudsmiljøet i Nordjylland.

Flere grupper af politiets efterforskere har siden i formiddags ransaget på mere end 10 adresser i Vendsysssel-området.

Det er et sket som et led i en større, målrettet indbruds-efterforskning, som Nordjyllands Politi har arbejdet med i længere tid. Og derfor har betjentene i løbet af i dag været til stede på flere boliger for at ransage, blandt andet i Bindslev, Hjørring, Brønderslev, Pandrup, Løkken, Fjerritslev og Tårs.

På nuværende tidspunkt, her omkring kl. 15.00, har politiets efterforskere fundet en række forskellige mulige tyvekoster samt et større kvantum hash.

Fandt hash og amfetamin
Politiet oplyser, at man på en adresse i Hjallerup fandt omkring 25 gram amfetamin, mens det største fund blev gjort på en adresse i Bindslev hvor der hos en 46-årig mand blev fundet en større mængde hampplanter samt 200 gram hash.

– Den 46-årige har vi anholdt ude på adressen. Vi har sigtet ham for at overtræde loven om euforiserende stoffer – og på grund af mængden mistænker vi manden for at ville sælge det videre, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der er leder af politiets efterforskning.

Den 46-årig mand bliver i morgen fremstillet i Retten i et grundlovsforhør.

På en adresse i Fjerritslev fandt man fx ph-lamper og en varmeblæser og andre effekter, som man mistænker for at stamme fra indbruds-kriminalitet.

I Løkken fandt man blandt andet en generator, der også menes at stamme fra kriminalitet. En ransagning i Brønderslev førte til en sigtelse for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Pres på indbruds-miljøet
Baggrunden for dagens indsats er, at politikredsen særligt i november var særligt plaget af mange indbrud, og samtidig står julen for døren – en tid, hvor der traditionelt opleves en stigning i antallet af indbrud.

Og efterforskningslederen, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, er tilfreds med dagens indsats.

– Med ransagningerne i dag har vi sendt et signal ud i indbrudsmiljøet om, at vi efterforsker målrettet og rykker ud med store styrker. Vores mål er at dæmme op for indbrud – især her op til borgernes juleferie, lyder det fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i næste åndedrag understreger, at Nordjyllands Politi opretholder efterforsknings-trykket i hele december måned.

Og derfor udelukker vicepolitiinspektøren ikke, at der senere kommer
yderligere anholdelser.

– Aktionen i dag har givet os en række nye, interessante oplysninger, som vi nu skal kigge nærmere på, siger Anders Uhrskov.

Der var også en ekstra bonus for politiet – for mens dagens aktion foregik – lykkedes det for en patrulje i Hjørring at anholde to mænd, der var i færd med at begå indbrud i Hjørring by. Begge mænd bliver sigtet for indbrud.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov opfordrer borgerne til at rette henvendelse til politiet på 114, hvis de observerer noget mistænkeligt.