3 års fængsel til Trumps tidligere advokat

Michael Cohen. Arkivfoto: IowaPolitics.com (CC BY-SA 2.0)

Præsident Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, er blevet idømt 3 års fængsel.

Dommen faldt ved forbundsdomstolen for New Yorks sydlige retsdistrikt.

Michael Cohen er bl.a. blevet dømt for, under præsidentvalgkampen i 2016, at have betalt penge til to kvinder, her i blandt pornoskuespilleren Stormy Daniels, der hævder at have haft affærere med Donald Trump, for at de skulle tie stille. Betalingerne blev aldrig oplyst til myndighederne, og det var i strid med reglerne for kampagnebidrag. Cohen blev også dømt for skatteunddragelse for 1,4 millioner dollar, samt for at have løjet for Kongressen, ved at have benægtet, at han kendte til Trumps planer om at bygge et hotel i Moskva.

Ifølge avisen New York Post forklarede Cohen under sagen, at Trump havde ført ham til at “vælge den mørke side over den lyse” og “Gang på gang følte jeg, at det var min pligt at dække over hans beskidte gerninger, mere end at lytte til min egen stemme”.

Dommeren, Judge William Pauley III, kommenterede på Cohens “trivedes med adgang til velhavende og magtfulde mennesker, og han blev en selv.” og han fortsatte: “Et eller andet sted undervejs synes Hr. Cohen at have mistet sit moralske kompas og søgt at tjene penge på hans nyfundne indflydelse”. Dommeren mente også, at Cohen gjorde skade på de demokratiske institutioner, specielt ved at lyve for Kongressen.