Legetøjsgigant opgiver rekonstruktion: BR og TOYS ‘R’ US konkurs

PRfoto.
Virksomheden TOP-TOY, der står bag de to legetøjskæder BR og TOYS ‘R’ US i Norden, er blevet erklæret konkurs.

Et svigtende julesalg har været medvirkende årsag til, at virksomhedens bestyrelse indgav konkursbegæring.

Man var ellers i gang med en rekonstruering af virksomheden efter man den 30. november indleverede selskabets årsrapport, som viste et forventet viser negativt driftsresultat på dkr 149 mill. og en negativ bundlinie på dkr 2.031 mill.

Det var derfor nødvendigt at foretage ændringer og strømlinje virksomheden for at skaffe yderligere kapital. Den 21. december blev rekonstruktionsplanen godkendt.

Men på trods af godkendelsen, så valgte TOP-TOYS bestyrelse, at indgive konkursbegæring.

Om baggrunden siger TOP-TOYs CEO, Per Sigvardsson:

– Vi er kommet lang og vi havde fået rekonstruktionsplanen godkendt og kreditorerne og retten. Vi har arbejdet i døgndrift for at sætte rammerne for rekonstruktionen af TOP-TOY, men, desværre, har vi i dag måtte indse, at vi ikke længere er i stand til at fortsætte rekonstruktionen på grund af et skuffende julesalg

– Vi begynder i dag at forhandle med kreditorerne om håndteringen af konkursboet, siger advokat Søren Aamann Jensen fra advokatfirmaet Kromann Reumert, som er udpeget til at være kurator sammen med John Sommer Schmidt fra Gorissen Federspiel.

Planen er, at man vil frasælge så meget af virksomheden som muligt.

I forbindelse med konkursen er tusindvis af ansatte i virksomheden, herunder i de to legetøjskæder blevet fyret.

Nogle butikker vil blive holdt åben indtil slutningen af december, så kunderne kan nå, at få byttet deres julegaver.

Ifølge TOP-TOYs pressemeddelelse om konkursen, kan kunderne finde informationer om, hvilke butikker, som holdes åbne på BRs og TOYS ‘R’ US’ hjemmesider. Det fremgår dog ikke i skrivende stund.