Politiet skød efter biltyve

Politiet afgav skud i forbindelse med biljagt på to biltyve mandag formiddag.

Fyns Politi modtog kl. 11.00 en anmeldelse om, at to mænd var i gang med at stjæle to biler på en ejendom på Holmehavegyden i Brylle ved Tommerup.

Ejeren af ejendommen opdagede, hvad der var i gang, og han forsøgte at stoppe tyveriet. I den forbindelse blev han efter de foreløbige oplysninger slået ned. Mandens søn og svigerdatter var også på ejendommen og dukkede op. I den forbindelse blev de tilsyneladende forsøgt påkørt. De kom ikke noget til.

Det lykkedes de to gerningsmænd at stikke af fra stedet i den ene bil. Fyns Politi var meget tæt på gerningsstedet og eftersatte hurtigt de to gerningsmænd. Cirka 10 minutter senere forulykkede den stjålne bil ud for Møllegyden 18 i Brylle. Det lykkedes gerningsmændene at få bilen i gang igen, og den kørte derefter direkte mod de to betjente på stedet. I et forsøg på at få gerningsmændene til at stoppe, afgav politipatruljen derfor i alt tre skud – først et varselsskud og derefter yderligere to skud mod bilen, men bilen fortsatte alligevel flugten.

Knapt to timer senere – kl. 12.52 – fandt politiet bilen på en mark i området. En halv time senere – klokken 13:20 – blev en gerningsmand anholdt i samme område.

Den anholdte gerningsmand er ikke blevet ramt af politiets skud, og han har oplyst til politiet, at hans medgerningsmand heller ikke blev ramt.

Medgerningsmanden er fortsat på fri fod.