Togulykke på Storebælt: Flere meldes dræbt

Seks personer har mistet livet og 16 er såret i en togulykke på lavbroen over Storebælt.

Ulykken skete omkring kl. 7.30 onsdag morgen, da et passagertog på vej over lavbroen ramte en genstand.

På et pressemøde som Fyns Politi afholdt kl. 10.30 var politidirektør Arne Gram meget tilbageholdende med oplysninger om ulykken. Han ville således hverken sige noget om antallet af omkomne eller kvæstede. Fyns Politi har dog efterfølgende oplyst, at seks personer er blevet dræbt og 16 er såret i ulykken.

På pressemødet blev det oplyst, at man hos Fyns Politi endnu ikke har et overblik over hvad der er sket, men at man er ved at efterforske ulykken. Politidirektør Arne Gram lagde vægt på, at man har koncentreret sig om indsatsen omkring passagererne.

Evakueringscenter for passagerne
Fyns Politi oplyser, at man har har oprettet et evakueringscenter i Nyborg for passagererne fra toget. Det er beliggende i Nyborg Idrætscenter, Storebæltsvej 13-14. Der vil ikke være adgang for pårørende. Der vil være et psyko-socialt beredskab til stede til at modtage og hjælpe passagerne.

Politiet opfordrer alle, der har været om bord i toget om at kontakte deres pårørende og oplyse, at de ok.

Politiet til pårørende: Ring ikke til hospitalet
Fyns Politi oplyser, at pårørende til togpassagerer fra ulykken på Storebæltsbroen kan ringe på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende. Man skal ikke ringe til Odense Universitetshospital.

Ingen tog mellem landsdelene
DSB oplyser, at der på grund af ulykken og redningsmandskabets arbejde på stedet ikke kører tog. Togene, der kører mellem landsdelene kører i øjeblikket kun til og fra henholdsvis Korsør og Nyborg.

DSB forventer tidligst, at togene kommer til at køre igen ved 15-tiden.

Der ved 11.30-tiden blevet åbent for biltrafik i østlig retning. Der er nedsat hastighed. Politiet opfordrer bilisterne til at respektere den alvorlige ulykke og til lade være med at tage billeder eller at køre langsomt forbi ulykkesstedet.

365nyheder.dk følger sagen…

opdateret kl. 11.35