Mand omkommet i brand – hans kæreste blev alvorligt forbrændt

En 39-årig mand omkom og en 30-årig kvinde blev voldsomt forbrændt i en brand i en lejlighed i på Store Valbyvej i Gundsølille ved Roskilde onsdag morgen.

En kvindelig forbipasserende på vej til arbejde opdagede branden og ringede til alarm 112. Sammen med nogle andre andre forbipasserende hjalp hun en kvinde ud af den brændende lejlighed, men det lykkedes ikke at få lejlighedens mandlige beboer ud, før ilden var blevet for kraftig.

Politiets indsatsleder og flere patruljer kom til stedet og forsatte evakueringen af bebyggelsen.

Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i den brændende lejlighed, og fandt en 39-årig mand liggende livløs i soveværelset.

Brandvæsnet slukkede branden, der nåede at brede sig til flere andre lejligheder. Tre lejligheder udbrændte og flere fik vand og sodskader.

Den 39-årige mand, der boede i lejligheden blev erklæret død på stedet. Kvinden der blev reddet ud, var mandens 30-årige kæreste. Hun var svært forbrændt og havde fået røgforgiftning. Hun blev derfor eskorteret til Rigshospitalet i ambulance i kritisk tilstand. Hendes tilstand skønnes nu at være stabil, men hun er forsat indlagt til behandling.

Efter branden var slukket undersøgte politiets brandteknikere stedet, for at klarlagt årsagen til branden. Politiets undersøgelser fortsætter, og det er ikke på nuværende tidspunkt muligt at fastlægge brandårsagen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Der er intet der tyder på noget mistænkeligt i forbindelse med branden.

De pårørende er underrettet om ulykken.

Ingen andre personer kom til skade ved branden.