“Boghandleren fra Brønshøj” sigtet for medvirken til terror i Marokko

Embed from Getty Images
Said Mansour er blevet anholdt og sigtet for medvirken til terror i Marokko. Det skriver TV2.dk.

Mansour blev i fredags udvist af Danmark og efter udleveringen blev han anholdt og varetægtsfængslet i Markokko, mistænkt for at være indblandet i terrorangreb i den marokkanske by Casablanca i 2003. Da blev i alt 45 mennesker dræbt, 12 af dem var selvmordsbombere mens 33 var uskyldige ofre og flere hundrede blev såret.

Angrebet skete ved, at selvmordsbombere natten til den 16. maj, udløste deres dræbende sprængsladninger fire forskellige steder i byen.

Said Mansour, også kendt som “Boghandleren fra Brønshøj”, er herhjemme blevet dømt for at opfordre til terror i to forskellige sager, der tilsammen har givet ham syv og et halvt års fængsel. Han blev også frataget sit danske statsborgerskab og udvist af Danmark for bestandigt.

Ifølge TV 2 har den marokkanske ambassadør i Danmark, Khadija Rouissi, bekræftet anholdelsen og sigtelsen.