27-årig anholdt: Mistænkes for at stå bag flere påsatte brande

Nordjyllands Politi anholdt i går en 27-årig mand, som politiet mistænker for at stå bag fem tilfælde af brandstiftelse i december sidste år og januar i år i området omkring Dybvad syd for Frederikshavn.

Det var gode tip fra vidner kombineret med større efterforskning fra politiets side, som gjorde, at politiet i går kl. 12.35 kunne anholde den 27-årige. Det oplyser efterforskningsleder, politikommissær Carsten Straszek.

– Vi ved, at forsætlig brandstiftelse skaber enorm, og helt forståelig, utryghed, så vi har efterforsket i intensivt i sagen siden december – og jeg er derfor tilfreds med, at vi har nu har pågrebet en mistænkt i sagen, siger Carsten Straszek.

Sigtet for fem forhold
Det første forhold skete 7. december sidste år i en lade i Dybvad, hvor der blev sat ild til en halmballe.

Det andet forhold skete to dage senere i den samme lade i Dybvad, hvor der blev sat ild på oplaget af halm i laden, hvilket gav store skader på bygningen.

Det tredje forhold skete 10. december, hvor der blev sat ild i etageadskillelsen ved trappeløbet i en etageejendom i Dybvad, som ligger i umiddelbart tilknytning til den ladebygning, der blev sat ild til 7. og 9. december, hvilket gav gennembrænding af etageadskillelsen.

Det fjerde forhold skete 30. december, hvor der blev sat ild i en ladebygning i Dybvad, hvilket fik hele bygningen til at udbrænde.

De femte forhold skete i går, d. 10. januar i Dybvad, hvor der i en staldbygning i Dybvad var tændt ild en bunke halm, der lå på gulvet.

Da sagen stadig efterforskes, så opfordrer politikommissær Carsten Straszek til, at man ringer til politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Den anholdte blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hjørring, sigtet for de fem tilfælde af forsætlig brandstiftelse. Retten valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger.