Tidligere statsminister på vej til Vestas bestyrelse

Helle Thorning Schmidt. Arkivtoto: Håkan Dahlström (CC BY-SA 2.0)

Tidligere statsminister og tidligere formand for Socialdemokratiet, Helle Thorning Schmidt, skal fremover sidde i bestyrelsen for Vestas Wind Systems A/S.

Det oplyser vindmølleproducenten i en fondsbørsmeddelelses.

Hele Thorning Schmidt, der i dag er direktør for det internationale Red Barnet, har sagt ja tak til bestyrelsesposten.

I fondsbørsmeddelelsen skriver virksomheden:

“Vestas har fundet en stærk kandidat i Helle Thorning-Schmidt, som har kernekompetencerne til at bidrage til bestyrelsens arbejde og via hendes erfaring kan bidrage til at Vestas bliver den globale leder inden for bæredygtige energiløsninger. Helle Thorning-Schmidt deler Vestas’ ambition om at møde det stigende globale energibehov på bæredygtig vis, samt omstille det eksisterende energisystem til bæredygtig energi. Derudover vil Helle Thorning-Schmidt kunne bidrage med sin omfattende viden inden for det politiske miljø omkring statsregulerede industrier såsom energiindustrien, samt et globalt netværk og erfaring i at lede komplekse organisationer. Fyldestgørende kandidatbiografi forefindes på side to.”

Helle Thorning Schmidt indstilles formelt til at blive medlem af bestyrelsen ved den årlige generalforsamling d. 3. april.