Kæmpehandel droppet

Der bliver ikke noget af at sælge Ørsteds eldistributionsforretning Radius. Det oplyser Ørsted i en fondsbørsmeddelelse søndag.

Ifølge meddelelsen har Finansministeriet meddelt, at der ikke længere er politisk opbakning til at fortsætte salgsprocessen vedr. den danske eldistributions- og privatkundeforretning.

Tilbage i juni sidste år gik selskabet ellers igang med en salgsproces for den danske eldistributionsforretning, privatkunde-forretning for el og gas samt forretningen for udendørsbelysning. Det skete efter en forudgående dialog med den danske stat, der er Ørsteds majoritetsaktionær.

Selvom der er tale om forretninger, som alle har høj kundetilfredshed, ønskede Ørsted at skille sig af med dem, fordi man forventer, at de i fremtiden vil få stadigt mindre strategisk og finansiel betydning i koncernen i takt med Ørsteds markante internationale vækst inden for grøn energi. I 2017 udgjorde de nævnte forretninger 5,6% af Ørsteds samlede driftsindtjening.

Alle interesserede bydere blev inviteret til at tage del i processen. Kriterierne for en transaktion var at opnå en god pris og tilfredsstillende salgsbetingelser samt en køber, der ville drive forretningen videre på ansvarlig vis og man havde en forventning om, at salget kunne gennemføres inden udgangen af det første halvår af 2019.