Datter dømt: Satte ild til sit barndomshjem for at dræbe sin far

WilliamCho / Pixabay
En 45-årig kvinde er blevet idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid for at have dræbt sin far.

Dommen faldt i dag ved Retten i Randers.

Den 31. marts sidste år, satte kvinden ild til sit barndomshjem i Houlbjerg, hvor hendes 76-årige far lå og sov. Faren omkom ved branden, og hans dengang 44-årige datter blev anholdt få dage senere, da hun selv erkendte, at hun bevidst havde sat ild til huset.

Kvinden har i retten forklaret, at hun satte ild til huset for at dræbe sin far. En mentalundersøgelse har slået fast, at kvinden ikke er egnet til almindelig straf, hvorfor anklager Rosa Pape havde nedlagt påstand om en anbringelsesdom.

– Det er en voldsom forbrydelse at dræbe et andet menneske, og det er også afspejlet i rettens afgørelse om, at tiltalte skal anbringes på psykiatrisk afdeling, siger hun.

Den 45-årige kvinde modtog dommen.