Rikke Møller Pedersen stopper

Rikke Møller Pedersen. Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark.


Verdensmester, verdensrekordholder og ol-medaljetager Rikke Møller Pedersen, indstiller nu sin karriere som elitesvømmer.

Meddelelsen kom i dag og på sin Facebook-side skriver Rikke Møller Pedersen bl.a.:

Når livet banker på!
Det er med de samme usikre skridt men med den samme vilje, det samme mod
og samme ukuelige beslutsomhed, som dengang jeg begyndte min svømmekarriere og satsede alt på at nå mine drømme, at jeg i dag meddeler, at jeg stopper min karriere som professionel svømmer.”

Rikke Møller Pedersen, der for blot fem dage siden fyldte 30 år, har været topsvømmer på den internationale scene i 15 år.

Men på det seneste, har den ellers populære svømmer, døjet med skulderproblemer.

Gloværdig international karriere
Rikke Møller Pedersen har opnået nogle af de ypperste resultater, som kan opnås inden for svømning. Hun har deltaget ved OL i både 2012 og ved det seneste ol i 2016, hvor hun var med til at sikre bronze i Europa-rekordtid i 4×100 medleyholdkappen.

I 2013 fik hun sølvmedalje ved VM på langbane hvor hun satte den endnu gældende verdens-rekordtid 2.19,11 i 200 m brystsvømning.

Rikke Møller Pedersen er endvidere indehaver af fire titler som verdensmester samt tre sølvmedaljer ved VM på kortbane.

Ved EM på langbane er det blevet til fire guldmedaljer, en sølvmedalje samt en bronzemedalje. Og ved EM på kortbane har danskeren svømmet otte guldmedaljer og tre sølvmedaljer hjem.

Dertil kommer en nærmest uendelig liste af mesterskabssejre og rekorder i nordisk/dansk regi.

Velovervejet
Det var ikke et øjebliks indskydelse, der fik Rikke Møller Pedersen til at indstille sin flotte svømmekarriere, det fortæller hun selv til Dansk Svømmeunions hjemmeside:

– Det har været en svær beslutning, der har taget mig lang tid at træffe. Jeg har mærket efter igen og igen, og jeg har analyseret på ”skal stoppe/skal ikke stoppe”. Det har været en vanskelig proces. Men nu har jeg haft tid nok til overvejelser, og i dag føler jeg mig klar til at fortælle omverdenen, at jeg stopper, fortæller Rikke Møller Pedersen og fortsætter:

– I 24 år har svømning været mit ét og alt og i 15 år har jeg været så privilegeret at svømme sammen med og mod verdens største profiler på den internationale scene. Det har været en fantastisk rejse, som jeg vil tænke tilbage på med stor glæde resten af livet. Og jeg vil helt sikkert fortsætte med at følge udviklingen i dansk svømning og forhåbentlig bidrage til svømningen gennem undervisning og gennem Vandakademiet. Det bliver nyt for mig, og det glæder jeg mig til.

Direktør i egen virksomhed
Vandakademiet, som Rikke Møller Pedersen nævner, er en virksomhed hun har startet sammen med sømmekollegaerne Lotte Friis og Jeanette Ottesen. Gennem virksomheden vil de tre levere f.eks. svømmeevents for klubber, personlige events også vil lave foredrag og teambuilding.

De tre svømmestjerner er ifølge CVR-registret alle direktører i virksomheden.