21-årig dømt for økseslag under masseslagsmål

En 21-årig mand fra Brabrand er blevet idømt idømt seks måneders ubetinget fængsel for sin rolle under et større slagsmål i oktober sidste år i Aarhus.

Dommen faldt i går ved Retten i Aarhus.

Brugte økse under slagsmål i Ekkodalen
Om eftermiddag den 29. oktober sidste år fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to grupper mænd var oppe at slås på Ekkodalen i Aarhus. I alt var omkring 20 personer med i slagsmålet.

Da politiet kom til stedet, var mændene væk, men god videoovervågning i området afslørede, hvad der var sket. På billederne kunne efterforskerne blandt andet se den 21-årige iført maskering slå på tre forskellige personer med en økse.

Flere betjente genkendte den 21-årige trods maskeringen, da han havde en meget speciel jakke på. Han blev senere på dagen fundet iført præcis samme jakke og anholdt.

Torsdag var den 21-årige så i retten, hvor han blev kendt skyldig i grov vold, vold, ulovlig våbenbesiddelse og for at bryde maskeringsforbuddet.

Desuden blev den 21-årige dømt for ved en anden episode at have begået vold mod to personer i Aarhus Midtby i 2017.

– Videobillederne var meget gode og var meget tunge beviser mod den 21-årige. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade ved overfaldet, men når man slår løs med en økse, er det med stor fare for andre mennesker. Samtidigt er det groft, at det foregår på åben gade til stor utryghed for mange mennesker. Jeg er meget tilfreds med at domsmandsretten har vurderet sagens beviser på samme måde som anklagemyndigheden. Nu vil jeg nærlæse dommens præmisser nærmere i forhold til straffens længde, siger senioranklager Jakob Beyer.

Nægtede sig skyldig
Den 21-årige nægtede sig skyldig og udtog sig betænkningstid.

Retten valgte efter dommen at løslade den 21-årige, da han har siddet varetægtsfængslet siden oktober. Den afgørelse kærede anklageren til landsretten.

Foreløbigt er to andre mænd sigtet for at have deltaget i slagsmålet på Ekkodalen.