Patrulje ved grænsen finder stjålet tin i bil med omrejsende kriminelle

Foto: Rigspolitiet.
En politipatrulje standsede tirsdag morgen en kassevogn med tre skotske mænd. I bilen lå tinbarrer, der var stjålet kort tid forinden. De to af mændene stak af, mens den ene skal fremstilles i grundlovsforhør.

Klokken 07.51 fik politiet en anmeldelse om tyveri af tin-barrer til en værdi af ca. 35.000 kr. fra et lagerrum på en virksomhed i Sønderborg.

En halv time senere fik en patrulje fra politiets Udlændingekontrolafdeling øje på en kassevogn, som er blevet sat i forbindelse med tyveriet ved Sofiendal ikke så langt fra den dansk-tyske grænse. Patruljen fik standset kassevognen med de tre skotske mænd i. Da deres pas blev kontrolleret, viste det sig, at de var efterlyst i Estland for berigelseskriminalitet. Bag i bilen lå desuden det stjålne tin.

Det lykkedes to af mændene at stikke af og forsvinde ud af syne. Ifølge politiet er de muligvis løbet over grænsen, og derfor er tysk politi blevet involveret i eftersøgningen af dem.

En af de tre blev anholdt og han – en 32-årig mand – vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg onsdag morgen, oplyser politiet.