20-årig mand dømt: Forsøgte at bortføre børn fra børnehaver

af

Arkivfoto: WerbeFabrik / Pixabay

I dag blev en 20-årig mand dømt for flere tilfælde af vold mod offentligt ansatte, for blufærdighedskrænkelse af børn og for fire gange at have forsøgt at bortføre børn fra børnehaver i Brabrand.

Anklager Laura Simoni Pedersen forklarer:

– Han gik ind i børnehaverne, pegede og sagde, at han skulle have et bestemt barn med. Han kunne dog ikke sige noget om, hvem barnet var, og det er heller ikke kommet frem under retssagen, hvad han ville med barnet.

Alle fire gange mislykkedes det dog, da pædagogerne greb ind.

Flere tilfælde af vold
Den 20-årige mand blev også dømt for flere tilfælde af vold mod medarbejdere på de forskellige opholdssteder, han har været tilknyttet. Han har blandt andet slået én i hovedet, og kastet stole efter en anden. Han er også dømt for forsøg på grov vold ved at have hældt afkalkningsmiddel i kaffen, som han efterfølgende gav til en medarbejder.

– Det blev heldigvis kun til forsøg på grov vold, da kaffemaskinens varmelegeme havde neutraliseret midlet, så medarbejderen slap uden alvorlige skader. Medarbejderen er dog stadig mærket af episoden, siger Laura Simoni Pedersen.

Den 20-årige mand blev også dømt for to tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod to piger.

Dømt til anbringelse
I forbindelse med sagen er den 20-årige blev mentalundersøgt, og han betegnes som mentalt retarderet i høj grad.

Han blev derfor dømt til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykiske handicap, så han nu, efter bestemmelse fra kommunen, kan overføres til en sikret afdeling.

Retten besluttede at, der ikke skulle fastsættes en længstetid for foranstaltningen. Dermed imødekom retten anklagerens påstand.

– På baggrund af mentalundersøgelsen og udtalelser fra retslægerådet mener jeg, at det er den helt rigtige foranstaltning, så det kan jeg jo kun være tilfreds med, siger anklager Laura Simoni Pedersen.

Den 20-årige mand tog betænkningstid i relation til anke.