Efter skudepisode i Vollsmose: Nu indfører politiet visitationszone i Odense

Politiet har indført visitationszone i Odense. (Fyns Politi).

Fyns Politi har oprettet visitationszone i Odense efter torsdagens skyderi i Vollsmose.

Skudepisoden fandt sted ved 14-tiden. Ingen mennesker blev ramt, men der blev efterfølgende fundet flere patronhylstre på stedet.

Fyns Politi mener, der er tale om et igangværende internt opgør mellem lokale grupper i området og politiet frygter, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer mellem medlemmer af grupperingerne

Beslutningen om at indføre visitationszonen skal sikre ro, orden og tryghed i Vollsmose og i Odense by som helhed.

– Besiddelse og anvendelse af våben i det offentlige rum er helt uacceptabelt og kan indebære fare for borgernes liv, helbred og velfærd. Med oprettelse af en visitationszone ønsker politiet et sende klart signal om, at den adfærd vil der blive slået hårdt ned på”, siger vicepolitiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi.

Mobile grupperinger
Visitationszonen er afgrænset af et område gående fra Nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Lindved Å til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej til Ørbækvej og mod vest Ørbækvej og Ejbygade til nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen.

Baggrunden for den geografiske udstrækning er, ifølge Fyns Politi, at de implicerede grupperinger er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. På den anden side er der lagt vægt på, at torsdagens skyderi er foregået i Vollsmose. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område, oplyser Fyns Politi.

Visitationszonen gælder fra i dag kl. 16.00 og frem til til onsdag den 6. februar 2019 klokken 12.00.

Læs også: Skyderi i Vollsmose