365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Dansk dagblad dropper papir-avisen

Af - 9/02/19 12:05

Arbejderen stopper med at udkomme som papiravis. Foto: Rolf Larsen.

Arbejdernes internationale kampdag 1. maj bliver meget slående sidste gang, at dagbladet Arbejderen udkommer på papir. Det er presset økonomi, som nu får udgiveren, Kommunistisk Parti, til at omstille fra papiravis til ren netavis.

– Vi har over flere år oplevet, at mediestøtten er blevet beskåret, samtidig med at udgifterne til distribution er stærkt stigende. Det ændrede medielandskab har også ramt Arbejderen og betyder, at det er blevet sværere for os at sælge abonnementer på papiravisen. Samtidig er mediestøtten skruet sammen på en sådan måde, at vi er underlagt strikse regler for, hvor stort vores oplag skal være, siger avisens ansvarshavende redaktør Birthe Sørensen til arbejderen.dk.

– Indholdsmæssigt vil Arbejderen.dk fortsætte som nu. Men i dag har vi forholdsvis mange kræfter bundet på den daglige produktion af papiravisen. Dem vil vi nu bruge på at udvikle netavisen, hvor der vil komme flere artikler, end vi har i dag, siger Birte Sørensen.

– Vi ser omlægningen til netmedie som den eneste mulighed for, at Arbejderen kan overleve og blive ved med at udkomme. De store danske mediers skandaløse dækning af den aktuelle situation i Venezuela leverer hver dag gode argumenter for, hvorfor det er nødvendigt med medier, som ikke blot følger regeringens og EU’s taktstok. Der er brug for en avis som Arbejderen, understreger Birthe Sørensen.

Man vil dog ikke helt droppe papir som medie, for man påtænker at starte et magasin, som skal udkomme 4-6 gange årligt.

Arbejderen blev grundlagt i 1978 som månedsblad og fra 1982 udgivet som dagblad af det daværende DKP/ml. Da DKP/ml og Kommunistisk Samling gik sammen som Kommunistisk Parti fulgte avisen med.

Ifølge avisen selv, har netudgaven arbejderen.dk ca. 60.000 besøgende om måneden.