Fem drenge sigtet for indbrud på skole

Viby Skole. Foto: Google Streetview.

Søndag aften kl 20.59 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set en gruppe drenge med en hel kasse gaffatape foran Viby Skole på Kirkevej i Viby. Anmelderen mente, at gaffatapen var stjålet fra skolen.

En hundepatrulje blev sendt til stedet og efter anvisning fra anmelderen, gik patruljen spor i retning mod en spejderhytte tæt på skolen. Her fandt betjentene fem drenge, alle 17 år gamle, der sad og røg hash. Den ene af dem blev fundet i besiddelse af resterne af gaffatape og under bordet lå der også en rulle gaffatape. De blev alle anholdt og sigtet for indbrud på Viby Skole. Den ene af dem blev desuden sigtet for lov om euforiserende stoffer, da han blev fundet i besiddelse af en klump hash og en joint.

Ved den efterfølgende gerningsstedsundersøgelse kunne betjentene konstatere, at en rude i en kælderdør på skolen var blevet smadret med et boldtræ, hvorefter man havde skaffet sig adgang ved at række armen ind gennem den smadrede rude og åbne døren indefra. Kassen med gaffatape var formentlig blevet stjålet fra et af kælderrummene.