Efter massiv kritik fra brugerne: DMI overgiver sig og ændrer hjemmeside

DMIs nye hjemmeside har mødt en del kritik. Grafik: DMI.

For nylig lancerede DMI en helt ny designet hjemmeside og det har ført en hel del kritik med sig fra mange brugere.

Blandt kritikpunkterne har været, at det har været svært at gennemskue symbolernes betydning, finde forskellige services m.m.

DMI har kigget på nogle af de punkter, som brugerne har fremhævet og er nu gået i gang med at inkorporere dem på hjemmeside.

– Vi er taknemmelige over brugernes engagement i DMI’s nye hjemmeside og tager al kritik meget seriøst. Derfor kigger vi nu på de ønsker, vi har modtaget og ser, hvordan vi kan skabe en mere optimal oplevelse af dmi.dk, fortæller Michael Skelbæk, kommunikationschef på DMI.

Et af de punkter, som mange brugere peger på, er behovet for et hurtigere overblik over vejret i de kommende dage. Derfor arbejder DMI på at forbedre overblikket, fx har grafen med vejret i de næste 48 timer fået en mere central plads. Og der er flere forbedringer på tegnebrættet.

Et andet punkt er, at det er svært for nogle brugere at finde frem til den nye placering af fx radar og vandstandsgrafer. Derfor er der tilføjet flere vejledende tekster, så man lettere finder ind til siderne med det lokale vejr, hvor alle vejrinformationer for det søgte sted findes samlet. Derudover kommer der en visuel vejledning til de mest brugte funktioner på siden.

– Dmi.dk vil gradvist ændre udseende i den kommende tid, så vi i endnu højere grad imødekommer brugernes ønsker. Kort sagt forbedrer vi hjemmesiden i takt med, at vi bliver klogere.Vi har sat alle kræfter ind for nogle hurtige forbedringer, men der er selvfølgelig nogle af ændringerne, som tager tid at lave, og derfor går der også lidt tid inden de bliver synlige for brugerne, afslutter Michael Skelbæk.