Fængsel og udvisning for ulovlig våbenbesiddelse

WilliamCho / Pixabay

I går blev en 26-årig mand dømt for afpresning, grov vold og besiddelse af to pistoler.

Dommen vedrører blandt andet et groft overfald i en kiosk i Sakskøbing i september sidste år, hvor den 26-årige sammen med 3 andre unge mænd overfaldt ejeren med slag og spark. Ejeren blev også slået i hovedet og ansigtet med en fyldt vinflaske, og han pådrog sig betydelige skader.

De 4 mænd har alle siddet varetægtsfængslet under sagen og har nægtet sig skyldige.

Under politiets efterforskning af voldssagen fremkom et tip om, at den 26-årige opbevarede skydevåben på en adresse i Bandholm. Ved en ransagning fandt politiet 2 pistoler med tilhørende ammunition, og den 39-årige ejer af huset blev ligeledes fængslet. Han tilstod besiddelsen i et grundlovsforhør den 5. oktober sidste år og afsoner nu en dom på 2½ års fængsel.

På baggrund af oplysninger i sagen blev den 26-årige mand tiltalt, og han er nu fundet skyldig i at have været ejer af pistolerne, som han overdrog til andre ukendte medgerningsmænd, der transporterede dem på offentligt tilgængeligt sted og til adressen i Bandholm, hvor de blev opbevaret.

Den tiltalte er født og opvokset i Danmark. Han er tidligere dømt gentagne gange for lignende kriminalitet.

Det var en enig domsmandsret, som afsagde dommen, som lyder på 3 år og 8 måneders fængsel, samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

– Dommen sender et klart signal om, at alvorlig kriminalitet begået af udlændinge ikke accepteres i det danske samfund. Selvom tiltalte uden tvivl har en meget stærk tilknytning til Danmark og kun en svag tilknytning til sit hjemland, vejer den meget alvorlige kriminalitet altså tungt i rettens vurdering. Derfor blev han udvist for bestandig, siger anklager Iben Grønbæk.

Den 26-årige ankede dommen på stedet, og er fortsat fængslet efter dom.

De øvrige tiltalte blev idømt fængselsstraffe mellem 6 og 10 måneder for overfaldet i kiosken.