Ni måneders fængsel for brandstiftelse

En 20-årig mand fra Korsør er blevet idømt ni måneders fængsel for blandt andet brandstiftelse af en bil, trusler og overtrædelse af et zoneforbud, alt begået på og i området omkring Motalavej i Korsør.

Dommen faldt i dag ved Retten i Næstved.

Sagen startede om aftenen den 8. oktober sidste, da politiet modtog et alarmopkald om brand i to biler på Motolavej i Korsør.

Dagen efter var den ene bilejer ude at besigtige bilens skader sammen med en mand fra forsikringsselskabet. I den forbindelse rettede en mand henvendelse til dem og truede med at smadre dem, hvis ikke de forlod stedet og slettede billederne på deres mobiltelefon.

Under politiets efterforskning af sagen blev der blandt andet indhentet videoovervågning fra flere kameraer i området, og dette blev anvendt som bevis under sagen.

En enig domsmandsret fandt den 20-årige skyldig i brandstiftelse, i trusler og forsøg på ulovlig tvang.

Havde allerede zoneforbud

Den dømte fik allerede i august sidste år et zoneforbud mod at opholde sig indenfor en radius af 500 meter fra en bestemt adresse på Motalavej. Forbuddet blev udstedt i medfør af ordensbekendtgørelsen som følge af den 20-åriges særligt utryghedsskabende adfærd i området. Han blev i dag også fundet skyldig i seks overtrædelser af zoneforbuddet, der bestemte, at han ikke måtte færdes frem og tilbage – eller tage ophold – indenfor det afgrænsede område.

Den 20-årige mand blev også dømt for blandt andet hærværk mod en personbil og for fornærmelig tiltale over for politiet og en anklager.

Den dømte har under sagen siddet varetægtsfængslet siden den 19. oktober sidste år. Han valgte at modtage dommen.