Fik 1 års fængsel for besiddelse af mindst 14 kg hash

En 20-årig mand er blevet idømt 1 års fængsel for besiddelse og videreoverdragelse af ikke under 14 kg. hash.

Dommen faldt i går ved Retten i Kolding.

Under en ransagning den 7. maj sidste af et kælderrum tilhørende en lejlighed i Vejle, fandt politiet i kælderrummet ca. 99 gram hash, en digitalvægt med hashrester, en hobbykniv med hashrester samt indpakninger fra hash, som politiet efterfølgende havde udregnet svarede til mindst 14 kg. På hashindpakningerne var der DNA-match i forskellige sandsynlighedsgrader.

I kælderrummet fandt politiet desuden en revolver samt patroner, som dog ikke passede til revolveren. Tiltaltes fingeraftryk blev fundet på revolveren, ligesom der var DNA-match. Tiltalte blev frifundet for besiddelse af revolver og patron, men blev dømt for besiddelse af en butterflykniv og en strømpistol på sin bopæl.

Om dommen siger anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen:

– Manden blev idømt 1 års ubetinget fængsel, hvor retten blandt andet lagde vægt på mandens egen forklaring, fundet af narkoregnskab og digitale beskeder vedrørende køb/salg af hash på hans telefon, DNA-beviset, samt den beregning som politiet havde foretaget. Politiet havde på baggrund af tomme hashindpakninger beregnet, at der minimum havde været i alt 14 kg. hash i disse indpakninger. Den beregning lagde retten grund, og idømte manden 1 års fængsel.

Den 20-årige modtog modtog dommen.

For anklagemyndigheden i Sydøstjyllands Politi mødte anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen.