37-årig kvinde idømt halvandet års fængsel for røveri og tyveri

Arkivfoto: WilliamCho / Pixabay

Mandag kendte retten i Horsens en 37-årig kvinde kendt skyldig i mere end 30 forhold af alt fra butikstyveri til tyveri af punge og røveri.

De 30 forhold drejer sig primært om tyverier fra diverse tøj- og dagligvarebutikker i Horsens, men også tyveri fra ældreboliger.

Den 17. september 2017 havde kvinden på ukendt vis skaffet sig adgang til nøgler til to ældre kvinders ældreboliger. Midt om natten gik kvinden ind på deres adresser. Begge de ældre kvinder vågnede, da kvinden kom ind. Den ene af de ældre kvinder oplyste i retten, at den ukendte kvinde udgav sig for at være hjemmehjælper. Efter kvindens besøg kunne de ældre kvinder konstatere, at deres tasker manglede.

Senere samme nat opdagede et par vakse ansatte ved Ceres Centret i Horsens, at en ukendt kvinde gik rundt på centret. De kontaktede politiet, som kunne konstatere, at kvinden havde begge de ældre kvinders tasker samt deres nøgler.

Røveri i Bilka
Et andet forhold vedrører et røveri i Bilka den 28. november 2017. Om eftermiddagen blev kvinden taget i at stjæle kød, tøj og parfume for ca. 6.300 kr. Pågribelsen foregik stille og roligt, hvorefter kvinden blev løsladt. Men blot en time senere fik butiksdetektiverne en melding om, at kvinden igen var i gang med at stjæle. Da kvinden havde passeret kassen, kunne butiksdetektiverne konstatere, at hun ikke havde betalt for noget kød og noget foundation. De bad derfor kvinden om at følge med til kontoret. Det nægtede hun. Kvinden sparkede i stedet den ene butiksdetektiv på benet og forsøgte at stikke af med det stjålne. Det lykkedes dog ikke, hvorefter politiet kom til og anholdte kvinden.

Om dommen siger anklager Bjørn Dahl Larsen:

– Kvinden blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel. Retten lagde ved afgørelsen vægt på omfanget af tyveriet, samt at det til dels var begået overfor ældre mennesker.

Kvinden valgte at modtage dommen. Hun blev straks efter dommen kørt direkte til afsoning.