Mueller: Ingen beviser for sammensværgelse mellem Trump og Rusland

Arkivfoto: D. Myles Cullen

Særlig anklager Robert Mueller fandt ikke beviser for, at Donald Trump, hans kampagnestab eller tilknyttede personer samarbejdede med Rusland i forbindelse med valget i 2016.

Sådan udlægger den amerikanske justitsminister William Barr Robert Muellers rapport, som blev afleveret i fredags. Barr har sammenfattet et fire sider lang opsumering med hovedkonklusionerne i rapporten, som er blevet sendt til Kongressen.

Robert Mueller har ikke taget stilling til, om Donald Trump i forbindelse med undersøgelsen har forsøgt at forhindre arbejdet. Det har tilgengæld justitsminister William Barr og vicestatsanklager Rod Rosenstein, som har besluttet, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at påbegynde en retsforfølgelse af Trump.