Kvinde og mand sigtet for falsk anmeldelse af voldtægt

En 25-årig mand blev beskyldt for at have voldtaget en et år ældre kvinde ved et busskur. Nu er kvinden og hendes 43-årig mandlige kæreste i stedet sigtet for falsk anmeldelse af voldtægten.

Ondsag aften ved 19.30-tiden fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en kvinde var forsøgt voldtaget, og at gerningsmanden nu blev tilbageholdt på Park Allé i Aarhus. Da patruljen kom frem, stod en 43-årig mand og en 26-årig kvinde med en 25-årig mand, som de samstemmende fortalte havde forsøgt at voldtage kvinden. De forklarede, at manden havde trukket kvinden om bag et busskur, hvor han havde trukket bukserne af hende. Den 43-årige mand, der er kæreste med den 26-årige, kom dog til stedet og fik forhindret voldtægten, fortalte de.

Den 25-årige havde dog en noget anden forklaring, og han havde tilmed optagelser på sin mobiltelefon, der underbyggede hans forklaring. Han havde mødt de to personer ved busstoppestedet, hvor de skændtes meget højlydt. Han spurgte kvinden, om hun var ok, og det fik både mand og kvinde til at blive aggressive og true ham. På et tidspunkt spyttede kvinden ham i ansigtet. Til sidst råbte kvinden, at hun var blevet voldtaget, hvorefter hun ringede til politiet.

Ud fra forklaringerne, vidneafhøringerne og optagelserne på mobiltelefonen blev den 26-årige kvinde og den 43-årige mand begge anholdt og sigtet for falsk anmeldelse, og kvinden blev sigtet for vold ved at have spyttet på den 25-årige.