Kontrolbokse sættes op ved grænsen

Foto: Rigspolitiet.

I morges påbegyndtes arbejdet med at opsætte kontrolbokse ved den dansk-tyske grænse, da den første boks blev sat op ved grænsen i Padborg.

To kontrolbokse på motorvejen i Frøslev sættes også op i dag og den sidste boks i Kruså vil blive sat op i løbet af april måned.

Kontrolboksene ved de tre grænseovergange, hvor der er stikprøvevis kontrol døgnet rundt, skal forbedre faciliteterne for betjente, kadetter og forsvarets personel.

Boksene er på hver 6 gange 2,40 meter. De skal bl.a. sikre personalet bedre mod vejrliget i form af blæst og regn. Der bliver i samme forbindelse skabt forbedrede muligheder for personalets adgang til de IT-systemer, som benyttes i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol.

Arbejdstilsynet har tidligere haft nogle kritikpunkter i forhold til personalets arbejdsmiljø. De fleste blev straks imødekommet. Det forventes, at de forbedrede faciliteter ved grænsen vil sikre, at arbejdsmiljøet fremadrettet er tilfredsstillende.

Når boksene er sat på plads, skal der etableres nødvendig forsyning af IT, el og møblering. Kontrolboksene i Padborg og Frøslev tages i brug af Syd- og Sønderjyllands Politi i løbet af april.