DSB ramt af strejker – Flere togafgange aflyses og ingen S-tog i Københavnsområdet

DSB er mandag morgen blevet ramt af en overenskomsstridig arbejdsnedlæggelse og det betyder, at der ikke kører S-tog i Storkøbenhavn, ligesom flere andre togafgange er blevet aflyst.

DSB har i skrivende stund ikke noget komplet overblik og anbefaler, at passagerer tjekker med www.rejseplanen.dk for at se, om deres afgange er berørt.

Arbejdsnedlæggelsen blev i weekenden annonceret i en anonym pressemeddelelse, som bl.a. Ekstra Bladet har modtaget. Pressemeddelelsen førte til, at fagforeningen Dansk Jernbaneforbund, søndag blev indkaldt til fællesmøde hos Dansk Industri på foranledning af DSB og arbedsgiverforenignen. Her måtte Dansk Jernbaneforbund fortælle, at de ikke har noget med en eventuel arbejdsnedlæggelse at gøre,selvom der på pressemeddelelsen var benyttet et logo fra forbundet med teksten “Fair Forhold i DSB”.

DSB og Dansk Jernbanefordbund har i flere måneder været i konflikt om løn- og ansættelsesvilkår efter DSB meldte sig ind i Dansk Industri og ophævede en række lokalaftaler og ”kutymer”. Konflikten har bl.a. den betydning, at tillidsrepræsentanter fra midnat natten til mandag ikke længere nyder den særlige tillidsmandsbeskyttelse, og det skal være en medvirkende årsag til arbejdsnedlæggelsen i dag.

Dansk Jernbaneforbund har været ude og meddele, at der ikke må forekomme overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og at medlemmerne skal holde arbejdet normaliseret den 1. april.