To bandemedlemmer idømt livstid for drab i Mjølnerparken

To mænd er onsdag ved Københavns Byret idømt fængsel på livstid for drab og dobbelt drabsforsøg under bandekonflikten i 2017.

Den 9. november 2017 kørte de to dømte, der i dag er henholdsvis 29 og 33 år, på knallert ind i Mjølnerparken, mens de var maskerede. Passageren stod af knallerten og gik direkte hen og affyrede syv skud ind i en personbil.

Den 22-årige chauffør i bilen blev ramt af seks skud i hovedet og ryggen. Han blev kort efter erklæret død. Forsædepassageren blev strejfet af et skud, mens den tredje passager nåede at flygte ud af bilen.

– Jeg er særdeles tilfreds med dommen. Retten har været enig i politi- og anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om en omhyggeligt planlagt handling. Ved at retten har idømt de to mænd livstid, sender retten et klart signal om, at der slås hårdt ned på likvideringer, siger senioranklager Line Steffensen.

Retten har fundet det bevist, at skyderiet skete som led i bandekonflikten. Derfor er de to mænd dømt efter straffelovens §81a, der populært kaldes bandeparagraffen.

De to dømte har valgt at anke dommen til landsretten.