Mange anholdt efter voldsomme uroligheder i København

I går eftermiddag udbrød der uroligheder i København og det fortsatte til langt ud på natten.

Urolighederne begyndte på Blågårdsplads på Nørrebro i forbindelse med, at partilederen fra Stram Kurs, Rasmus Paludan, demonstrerede på pladsen under massiv politibeskyttelse. To gange blev den højrepopulistiske politiker angrebet, anden gang gik det også ud over politiet, da brosten, kanonslag og andet blev kastet mod de kampklædte betjente. Desuden blev der sat ild til bl.a. affaldscontainere.

Uroen fortsatte især på Nørrebro og i Nordvest-kvarteret efter politiet havde kørt Rasmus Paludan væk fra Blågårds Plads og senere spredte urolighederne sig til andre steder i byen, bl.a. Christianshavn og Amager. I løbet af aftenen og natten blev flere biler og containere sat i brand, ligesom der blev lavet bål i gaderne.

Hovedstadens Beredskab oplyser, at man havde 90 brandudrykninger, heraf var de 70 relateret til urolighederne. Desuden modtog man 1000 alarmopkald til 112.

Københavns Politi har opgjort antallet af anholdte til 23. De er sigtet for forskellige ting, herunder for ikke at følge politiets anvisninger, brandstiftelse og vold mod tjenestemænd.