Rasmus Paludan må ikke demonstrere i dele af København

Stram Kurs' leder, Rasmus Paludan. Foto: Rolf Larsen.

Stram Kurs’ leder, advokat Rasmus Paludan. Foto: Rolf Larsen.
Partiet Stram Kurs og dermed dets leder Rasmus Paludan har i dag fået påbud mod at demonstrere i dele af København. Påbuddet kommer efter, at Paludan havde meddelt, at han i dag ville demonstrere på Blågårdsplads.

Søndag demonstrerede Paludan på Blågårdsplads på Nørrebro, men få minutter inde i demonstrationen endte det med, at politiet måtte køre Paludan i sikkerhed, da der udbrød voldsomme uroligheder. Urolighederne fortsatte flere steder i byen i løbet af aftenen og natten til mandag med bilafbrændinger, hærværk, containerbrande og bål i gaderne.

Københavns Politi vurderer, at det vil udgøre en fare, hvis Paludan demonstrere og det konkret vil medføre en nærliggende risiko for yderligere kriminalitet i form af ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet.

Påbuddet gælder foreløbig til onsdag kl. 12 og gælder fore Nørrebro/Nordvest, Tingbjerg, Urbanplanen og Christianshavn. De samme fire bydele, hvor politiet har indført skærpet strafzone som følge af de seneste uroligheder.

Politiet har meddelt Stram Kurs, at man er indstillet på at overveje alternative lokaliteter og/eller tidspunkter for demonstrationen i dialog med partiet.