Loyal To Familia-folk dømt – afpressede massageklinikker

Modelfoto: Juliana da Costa Jose.

Fire mænd med tilknytning til bandegrupperingen Loyal to Familia er i dag blevet fundet skyldige i afpresning mod seks massageklinikker i Københavnsområdet.

Afpresningerne foregik i april og maj 2017. De skete ved, at en eller flere gerningsmænd henvendte sig i massageklinikkerne og afleverede en seddel med navnet på Loyal to Familia (LFT) og et telefonnummer med besked om, at der skulle ringes inden for 24 timer. I fire af tilfældene blev der efterfølgende kastet sten gennem massageklinikkernes vinduer, og i to tilfælde blev der ved hjælp af brandbar væske påsat brand ved indgangen til klinikkerne.

Forholdene blev begået i forening og sammen med uidentificerede medgerningsmænd.

De fire er tidligere blevet dømt ved byretten og i dag valgte Landsretten at skærpe straffen for tre af de tiltalte til fængsel i 3 år og 6 måneder, mens en tiltalt har fået sin straf på fængsel i 3 år og 6 måneder stadfæstet.

En af de tiltalte, der er statsborger i Kosovo og født og opvokset i Danmark, blev af landsretten udvist med indrejseforbud for bestandig. Byretten havde alene idømt betinget udvisning.