Franske soldater befrier gidsler i Burkina Faso

(CC BY-SA 1.0)

<a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/1.0/deed.en">(CC BY-SA 1.0)</a>
(CC BY-SA 1.0)
To franske soldater blev dræbt under en aktion i det vestafrikanske land Burkina Faso for at befrie fire udenlandske turister, der blev holdt som gidsler. Det skriver flere internationale medier, her i blandt BBC News.

Aktionen var oprindeligt planlagt for at befri to franske turister, som var blevet kidnappet i nabolandet Benin tidligere på måneden. De franske specialstyrker slog til før kidnapperne kunne krydse grænsen til Mali, hvor det menes, at gidslerne skulle overføres til den militante gruppe Katiba Macina.

Under aktionen fandt soldaterne to andre turister, som også blev holdt som gidsler, en sydkoreansk kvinde og en amerikansk kvinde.

To franske soldater og fire gidseltagere blev dræbt under aktionen.