Visitationszonen i Holbæk ophører

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at visitationszonen i Holbæk by ophører ved midnat.

Visitationszonen blev indført for 14 dage siden efter en 18-årig mand blev skudt og dræbt i boligområdet Ladegårdsparken i Holbæk den 28. april om aftenen.

Baggrunden for indførelsen var den grundlæggende opfattelse hos politiet, at der var en øget risiko for, at der inden for visitationszonen ville blive foretaget strafbare handlinger, som kunne indebære fare for personers liv, helbred eller velfærd.

De seneste 14 dage har politiet gennemført 51 visitationer af 36 forskellige personer primært fra Holbæk. Nogle få er således visiteret flere gange som led i den stikprøveprøvekontrol, som politiet har foretaget for at kontrollere, om nogen var i besiddelse af våben.

Politiet har ikke fundet nogen våben ved stikprøvevisitationerne eller i øvrigt registreret hændelser af betydning af personers liv, helbred eller velfærd. Visitationerne har medført sigtelse af to personer for besiddelse af mindre mængder euforiserende stoffer.

Efter anholdelsen den 5. maj af den mand, som sidder varetægtsfængslet i drabssagen, er det endvidere politiets opfattelse, at konfliktniveauet i Holbæk er reduceret.

Samlet set er der på denne baggrund ikke grundlag for at forlænge visitationszonen.

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker fortsat drabssagen intensivt og har stadig stærkt fokus på trygheden generelt i Holbæk