To personer anholdt for urolighederne på Nørrebro

Foto: Rigspolitiet.

Københavns Politi oplyser, at man i denne uge har anholdt to mænd og sigtet dem for at have deltaget i urolighederne omkring Blågårds Plads på Nørrebro søndag 14. april.

De to mænd er 18 og 26 år gamle.

Urolighederne 14. april opstod omkring Blågårds Plads i kølvandet på en Rasmus Paludan-demonstration, og bredte sig derfra til andre dele af Nørrebro.

Den 18-årige mand er sigtet efter straffelovens § 119 for vold mod tjenestemand, grov vold, grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden samt for at overtræde maskeringsforbuddet.

Den 26-årige mand er sigtet for vold mod tjenestemand (§ 119), grov vold og grov forstyrrelse af den offentlig ro og orden.

Begge blev i går, onsdag, fremstillet i dommervagten, hvor den 18-årige blev varetægtsfængslet i 13 dage, mens den 26-årige blev løsladt. Anklagemyndigheden har kæret løsladelsen til landsretten.

Københavns Politi har siden urolighederne iværksat en massiv efterforskning for at identificere de ansvarlige bag. Politiet er fortsat igang med efterforskning af urolighederne og forventer at foretage flere anholdelser i relation til urolighederne i den kommende tid.