Mand anholdt for bombetrussel mod Skive Kommune

Midt- og Vestjyllands Politi var torsdag formiddag til stede ved Skive Kommunes bygninger efter en bombetrussel. Truslen viste sig at være falsk, og politiet har anholdt en mand i sagen.

Politiet modtog kort efter kl. 9.30 en anmeldelse om at en mand havde fremsat en bombetrussel i en telefonsamtale med en medarbejder fra Skive Kommune.

Kommunens bygninger på Torvegade i Skive blev evakueret og på baggrund af anmeldelsen iværksatte politiet en større indsats på stedet, hvor området omkring kommunens bygninger blev spærret af.

– En trussel af den karakter er ret alvorlig, og det afspejler vores indsats. Vi er nødt til at behandle anmeldelsen seriøst og agere, som om truslen er reel, indtil vi har haft lejlighed til at undersøge sagen nærmere. Og det har vi nu. Truslen viste sig heldigvis at være grundløs, men det er i sig selv en alvorlig sag, siger politikommissær Christian Toftemark.

En time efter anmeldelsen anholdt Midt- og Vestjyllands Politi den mand, der havde fremsat truslen, og han er nu sigtet for overtrædelse af straffelovens § 266, der handler om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd.

Kort tid efter kunne politiet ophæve afspærringen og genåbne bygningerne.3

fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling,