Klaus, Rasmus og Isabella har ikke kurs mod Folketinget

Arkivfoto: Rolf Larsen

Hverken Stram Kurs, Klaus Riskær Petersen eller Kristendemokraterne fik stemmer nok til at komme i Folketinget.

Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, fik 1,79% af stemmerne. Rasmus Paludan var ellers afvisende hele aften over de exit polls, som de store medier bragte og som viste, at partiet ikke ville komme i folketinget. Paludan mente, at der måtte være et mørketal, altså, at vælgerne ikke turde fortælle at de havde stemt på Stram Kurs. Men sådan ser det altså ikke ud.

Kristendemokraterne fik 1,73% og missede også det mulige kredsmandat i Vestjyllands Storkreds, som kunen have bragt partiet i Folketinget. Dermed var Isabella Arendt, der i starten af valgkampen blev gjort til fungerende formand for partiet, og hendes KD-power ikke nok til.

Klaus Riskær Petersen og hans parti ved samme navn, opnåede blot 0,84% af stemmerne. Allerede tidligt på aftenen erkendte han nederlaget, og sagde, at partiet som projekt er stopper.