65-årig mand dømt; Sexmisbrugte sin atter gennem flere år

En 65-årig man blev i dag ved Retten i Kolding dømt for at have sexmisbrugt sin datter fra hun var 8 til hun var 13 år gammel.

Misbruget stod på mellem 2010 og 2014.

I retten erkendte manden flere gange om ugen at have haft andet seksuelt forhold end samleje med datteren i perioden, ligesom han erkendte at han udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed qua pigens alder på gerningstidspunktet.

Anklager Tobias Engby forklarer:

– Manden, der har været varetægtsfængslet siden januar i år, lagde under retsmødet kortene på bordet og erkendte at have lokket datteren til at deltage, ligesom han fortalte hende, at han ville komme i fængsel, hvis hun sagde det til nogen.

Manden blev på baggrund af sin erkendelse idømt 2 års ubetinget fængsel og et bolig- og besøgsforbud i 5 år. Han blev også dømt til at betale 50.000 kr. i erstatning til datteren.

– På grund af sagens grovhed nedlagde Anklagemyndigheden påstand om et bolig- og besøgsforbud. Det betyder, at manden ikke uden politiets tilladelse må have besøg af børn under 18 år eller selv besøge personer, hvor der opholder sig børn under 18 år. Den påstand valgte retten at følge, forklarer Tobias Engby.

Den 65-årige mand blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet indtil afsoning. Manden modtog dommen på stedet, men kærede spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling til Landsretten.