Stod og røg en joint – det endte med 10 måneders fængsel

En 21-årig mand fra Fredericia er blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af 98,92 gram kokain – hovedsageligt med henblik på videreoverdragelse. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Den 21-årige blev anholdt en 23. maj og har siden siddet varetægtsfængslet. Fredag var han så i retten, hvor han valgte at tilstå.

Han forklarede, at han den 23. maj stod udenfor og røg en joint. Til hans uheld kom en patrulje forbi i det samme og kunne lugte hashen. Patruljen stoppede ham derfor, og i første omgang blev den 21-årige mand på stedet, for at oplyse hvem han var. Han havde dog mere end blot en joint på sig, hvorfor han valgte at stikke af fra betjentene. Han nåede imidlertid ikke langt, før betjentene fik indhentet og anholdt ham.

– Ved en visitation af manden viste det sig, at havde han flere små poser med kokain i sin taske, forklarer anklager Mika Nissen fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

– Politiet ønskede derfor at ransage hans hjem. Her fandt man yderligere ca. 95 gram kokain. Manden forklarede, at han havde anskaffet sig kokainen for at sælge det videre, og at han også selv skulle bruge en lille del af det. Desuden havde han en mindre mængde hash.

Anklagemyndigheden påstod 10 måneders ubetinget fængsel for besiddelsen – en påstand dommeren tog til følge. Derudover blev manden idømt en bøde på 10.500 kr. og frakendt førerretten i 3 år for i marts måned at have kørt bil med hash i blodet.

Den 21-årige modtog dommen og accepterede fortsat varetægtsfængsling efter dommen.