Mand dømt for manddrab: dræbte bekendt med flere knivstik

En 66-årig mand blev i dag ved Retten i Aarhus idømt 11 års fængsel for at have dræbt en 40-årig mandlig bekendt med flere knivstik.

Drabet fandt sted i september sidste år i en lejlighed i Hasselager. Ifølge den 66-årige kom de to op at skændes, og den 40-årige begyndte at slå løs på ham. Den 66-årige forklarede, at han på et tidspunkt følte sig så truet, at han tog en kniv, der lå i nærheden og stak den 40-årige flere gange.

Den 66-årige ringede selv 112, og en retsmediciner konstaterede senere, at den 40-årige var stukket ihjel med 11 knivstik. Den tiltalte erkendte at have stukket den 40-årige, men erklærede, at det var sket i nødværge, og den 66-åriges forsvarer krævede derfor frifindelse.

Retten valgte dog at følge anklagemyndighedens krav om fængselsstraf for manddrab.

– Jeg mener ikke, man kan tale om nødværge, når man stikker et andet menneske 11 gange med en kniv. Der er ingen tvivl om, at den 66-årige blev udsat for vold af den afdøde inden, og derfor fik han faktisk også en mindre strafnedsættelse. Jeg er dog tilfreds med, at retten var enig med mig i, at der var tale om drab, og at den tiltalte fik en lang fængselsstraf, siger senioranklager Birgitte Ernst.

Den 66-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.