To dræbt i skudepisode – dansk og svensk politi samarbejder i sagen

To mænd blev tirsdag aften skudt og dræbt i Sennepshaven i Herlev.

Ifølge Københavns Vestegns Politi peger undersøgelserne på, at de skuddræbte var to yngre svenske mænd, men Københavns Vestegns Politi afventer fortsat endelig bekræftelse og samarbejder i den forbindelse med Svensk Politi.

Skudepisoden fandt sted klokken 17.50 og ifølge politiets foreløbige efterforskning er der blevet skudt mindst ti gange med flere våben – formentlig både pistol og automatriffel.

– Vi er fortsat på et indledende stadie af efterforskningen, og der er stadig mange spørgsmål, der udestår. Derfor er vi også her til morgen massivt tilstede i Sennepshaven i Herlev – både for at efterforske skyderiet og for at genetablere trygheden i området, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Avis: Skuddræbt var bandeleder
Den svenske avis Expressen skriver, at den ene af de to dræbte var en 23-årig mand, som var leder af den svenske bande Shottaz” i Rinkeby ved Stockholm.

Stephan Kiernan, der er chef for det svenske polits specielle indsatsteam mod bandekriminalitet ii den nordlige og vestlige del af Stockholm, “Team 2022” aiger til Expressen:

– Meget taler for, at der er en sammenhæng med Stockholm og Rinkeby, men identiteterne (på de to skuddræbte -red.) er ikke 100 procent fastslået og derfor vælger vi ikke at kommentere.

Han bekræfter dog, at der er et samarbejde i gang mellem svensk politisk Nationale Operationelle Afdeling, politiet i Skåne, politiet i Stockholm og dansk politi efter dobbeltdrabet i Herlev.

Læs også: To personer ramt af skud i Herlev