Havde pistol i bilen – nu er 33-årig idømt flere års fængsel

En 33-årig mand fra Randers er blevet idømt fængsel i tre år og ti måneder for at have været i besiddelse af en pistol og ammunition på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

Dommen faldt fredag ved Retten i Randers.

Den 33-årige blev anholdt tidligt om morgen den 4. januar i år, mens han var ved at skifte hjul på sin bil, der holdt parkeret på Mariagervej i Randers.

En patrulje opdagede tilfældigvis den 33-årige, som var eftersøgt, da han manglede at afsone tre måneders fængsel. Betjentene anholdt derfor manden, og da han er kendt for flere tyveriforhold, valgte de også at ransage bilen. I den fandt de en taske med en pistol og ni skarpe patroner.

I retten erkendte den 33-årige, at det var hans pistol, og i dommen lagde retten vægt på, at han også tidligere var dømt for et lignende forhold. Oveni dommen for besiddelsen af skydevåben blev den 33-årige også dømt for en lang række tyverier, indbrud og færdselsforseelser. Over 50 forhold blev det til.

Senioranklager Jakob Beyer er tilfreds med dommen:

– Dommen viser, at der bliver slået hårdt ned på besiddelse af skydevåben på offentlige steder, og det er klart, at dommen bliver ekstra streng, når der er tale om et gentagelsestilfælde.

Den 33-årige erkendte sin skyld og modtog dommen.