Johnny Clegg er død

Rolf Larsen

Johnny Clegg, 1992. Foto: Gorupdebesanez <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en">(CC BY-SA 3.0)</a>
Johnny Clegg, 1992. Foto: Gorupdebesanez (CC BY-SA 3.0)

Den sydafrikanske musiker og sangskriver Johnny Clegg er død.

Johnny Clegg blev i sær kendt uden for sit hjemland med albummet Third World Child, som han indspillede med sit band Savuka. På albummet, der udkom i 1987, er også nummeret “Asimbonanga (Mandela)” der handlede om den dengang fængslede sydafrikanske anti-apartheid forkæmper Nelson Mandela og andre anti-apartheid kæmpere. På dette tidspunkt var kampen mod apartheid spredt til det meste af den vestlige verden. I februar 1990 blev Mandela løsladt, da havde han siddet i fængsel i mere end 27 år som politisk fange.

Johnny Clegg begyndte at interessere sig for traditionel zulu-musik i teenagealderen, hvor han opsøgte musikere, som kunne undervise ham, og har i sine kompositioner blandet netop zulu med keltisk musik og rock. Han har modtaget flere priser for sin musik.

Clegg fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i 2015. Han døde i dag sit hjem i Johannesburg. Han efterlader sig konen gennem 31 år, Jenny og deres sønner Jesse og Jaron.

Han blev 66 år.

Next Post

Retten har talt: Narkobaronen 'El Chapo' skal sidde i fængsel resten af sit liv

Den mexikanske narkobaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman modtog i dag sin straf.
Foto DEA