Efter angreb i norsk moské: 21-årig også sigtet for drab på sin lillesøster

Den 21-årige mand, som blev anholdt efter en skudepisode i en moské i Oslo-forstaden Bærum, er også blevet sigtet for at have skudt og dræbt sin lillesøster.

Norsk politi kalder skudepioden i moskéen, hvor en mand blev ramt og såret, for “et forsøg på en terrorhandling”. Men inden den 21-årige skød og ramte en mand i al-Noor Islamic Center, skal han have affyret flere skud gennem en glasdør.

Da politiet i forbindelse med efterforskningen efter angrebet i moskéen var i den anholdte hjem, fandt man den 21-åriges fire år yngre halvlillesøster skudt og dræbt i deres fælles hjem. Lillesøsteren er adopteret fra Kina.

Politiets efterforskning indtil nu, har klarlagt, at den anholdte har ekstreme og indvandrerfjendske, her under at han har udtryk støtte til den norske nazist Vidkun Quisling, der som ministerpræsident i Norge under Nazi-tysklands besættelse forsøgte at nazificere Norge. Efter krigen blev han dømt for landsforræderi og henrettet ved skydning, bl.a. for sin medvirken til deportations af norske jøder og medvirken til drab på norske modstandsfolk.

Ifølge politiet er det endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt drabet på lillesøsteren er udtryk for hans fremmedfjendske holdninger.

Politiet har sigtet den 21-årige for drabsforsøg og drab, men overvejer fortsat, om sigtelsen skal ændres til terrorhandling.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/b5eROv/politiet-om-moskeskytingen-forsoek-paa-en-terrorhandling