365Nyheder.dk

Dagens nyheder

Ægtepar udsat for hjemmerøveri

Af - 12/08/19 17:07

Et ældre ægtepar blev i nat udsat for hjemmerøveri i deres hjem på Kattedamsvej mellem Åbybro og Biersted.

Politiet fik anmeldelsen om hjemmerøveri kl. 06.40 og indledte øjeblikkeligt en større efterforskning, hvorfor adskillige patruljer blev sendt til gerningsstedet. Politiet har dagen i gennem arbejdet på og omkring adressen.

Ifølge Nordjyllands Politi har den indledende efterforskning vist, at ukendte gerningsmænd i løbet af natten er trængt ind i ægteparrets bolig, hvorved de blev tilbageholdt og udsat for peberspray.

Intensiv efterforskning
Ansvarlig for politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, understreger, at politiet har afsat adskillige styrker til at efterforske hjemmerøveriet.

– Røveri i eget hjem – hvor man skal føle sig tryg – er en yderst alvorlig sag, så vi efterforsker lige nu intensivt i sagen, pointerer vicepolitiinspektøren, der tilføjer, at politiet også indledningsvist tager hånd om de forurettede.

– De havde heldigvis ikke brug for akut lægehjælp, men de er naturligvis dybt berørt af situationen

Politiet beder om hjælp
Politiets efterforskningsopgave i den kommende tid er massiv; og den består blandt andet i at undersøge gerningsstedet og området omkring det, afhøre de forurettede, foretage forhøringer for at finde vidner, m.m.

– Og hvis man har oplysninger i sagen, så bedes man straks ringe til os. Vi hører især gerne fra vidner eller nogen, der bemærket noget i området i den seneste tid, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Politiet sidder klar til at modtage henvendelser fra offentligheden, hvis man har oplysninger i sagen. Man bedes i så fald straks ringe til politiet på telefonnummer: 114.

Politiets signalement af gerningspersonerne er sparsomt:
– to mænd, 20-30 år, almindelig af bygning, iført mørkt tøj, tildækkede ansigter

Af hensynet til at beskytte efterforskningsarbejdet kan Nordjyllands Politi ikke udtale sig yderligere om sagen, herunder muligt motiv.

Politiet modtog i morges, kl. 06.40, anmeldelse om, at et ældre ægtepar i løbet af natten, 12. august 2019, var udsat for et hjemmerøveri nær Åbybro.